3972 méteres kolbászt készítettek Sajóvámoson, ami világrekord

Három tonna alapanyagot használtak fel hozzá.

A világ leghosszabb kolbászát készítették el Sajóvámoson. A 3972 méteres kolbászt péntek reggel 7-től péntek éjfél után 4 percig töltötték és három tonna alapanyagot használtak fel – írja a Boon .

Világrekorder kolbász
Facebook

A település 2020-ban már elkészítette a Guinness-rekordnak számító egybefüggő kolbászt, ami akkor 2732 méteresre sikerült. Címüknek azonban nem örülhettek sokáig, mert alig egy héttel később Győrváron, a VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztiválon, 3490 méter hosszú kolbásszal megdőlt a rekordjuk.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek