Nyitva a zsilip, de nem folyik le a Balaton

A visszafogott mértékű vízeresztés a Sió-zsilipen december vége óta tart.

A Balaton átlagos vízállása hetek óta 126 centiméter – a siófoki vízmércéhez viszonyítva –, ami meghaladja a 110 centis téli üzemi vízszintmaximumot – írja a hirbalaton.hu .

A visszafogott mértékű vízeresztés a Sió-zsilipen december vége óta tart, amit tíz napja némileg növeltek, de ez sem hozott változást eddig a tó vízszintjében.

A kiöntéseknek leginkább kitett Balatonmáriafürdőn, ahol egy-egy erősebb januári széllökésben 138 centiméterre is felment a vízállás, a tartósan magas téli vízszint eddig nem okozott gondot.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek