Úgy tűnik, március 25-én vezetik be Magyarországon az egynapos matricát

Ez pontosan 24 órára ad úthasználati jogosultságot ad, azaz nem éjfélkor fog lejárni.

A D1 egynapos matrica ára 5 150 Ft-ba fog kerülni. Az egynapos matrica ára az éves matrica árának (57 260 Ft) a rendelet szerint legfeljebb 9%-a (5 153 Ft) lehet - írja az autopalyamatrica.hu .

Az egynapos matrica az eddigi matricatípusokkal ellentétben nem a lejárat napjának 24. órájában jár fut ki, hanem pontosan 24 órára ad úthasználati jogosultságot ad, azaz nem éjfélkor fog lejárni.

A szakemberek úgy vélik, akkor érdemes megvásárolni:

- Ha tévedésből hajtottunk fel az autópályára, 60 percen belüli vásárlás esetén a bírság elkerülhető

- Ha csak átutazóban haladunk át Magyarországon

- Ha 10 napnál hosszabb utazást tervezünk ugyancsak kipótolható az egynapos matricával az út, vagy elegendő csupán két darab egynapos matrica.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek