Novák Katalin alkalmatlan a posztjára – így véli Donáth Anna

Azt írja, Novák Katalin már a megválasztása pillanatában is alkalmatlan volt hivatalára, de most olyan határokat lépett át, amit nem az alkalmatlanság, hanem a társadalomra veszélyesség kategóriájába sorolná.

A Momentum elnöke szerint a köztársasági elnök alkalmatlan a posztjára – ezt írta Facebook-oldalán Donáth Anna azzal kapcsolatban, hogy Novák Katalin köztársasági elnök a pápalátogatást kihasználva kegyelemre méltónak találta a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét.

A pedofília miatt jogerősen elítélt V. János igazgató 2004 és 2016 között legalább 10 kiskorú fiút zaklatott.

Az a férfi kapott most elnöki kegyelmet, akit bűntársként ítéltek el, miután fedezte a gyerekotthon akkori pedofil igazgatóját. Ő a jogerős bírósági ítélet szerint tudott arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált, hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, majd a gyereket arra akarta kényszeríteni, hogy azt alá is írja. A férfit mindezekért jogerősen 3 év 4 hónap börtönre ítélték, de hiába számított jogerősen is bűnösnek, a kiszabott büntetését nem kell letöltenie, sőt a kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz.

Donáth Anna azt írja, Novák Katalin már a megválasztása pillanatában is alkalmatlan volt hivatalára, de most olyan határokat lépett át, amit nem az alkalmatlanság, hanem a társadalomra veszélyesség kategóriájába sorolná.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek