Az internet jó részét letörölte a Google

Leállította az egyik szolgáltatást.

A Google hivatalosan is bejelentette, hogy megszüntetik a cache szolgáltatást, azaz nem archiválják többé az internetet, írja a Telex .

A Google keresőrészlege Twitteren erősítette meg egy kérdésre, hogy valóban végleg eltűntek a keresési találatok listájából az oldalak Google-szervereken eltárolt másolatára mutató linkek.

Az indoklás szerint a Google Cache célja annak idején az volt, hogy a megbízhatatlan internetkapcsolat vagy szerverproblémák miatt nehezen elérhető oldalak tartalmát is elolvashassák a felhasználók a Google segítségével – ma már viszont erre nincs szükség, mivel az internetes infrastruktúra sokkal megbízhatóbb, teherbíróbb mint valaha.

A Google Cache, a Google egyik legfontosabb szolgáltatása gyakorlatilag az internet másolata volt, amit jól lehetett használni olyan esetekben is, ha valamilyen oldalt töröltek, megszüntettek vagy elérhetetlenné tettek.

A Google Cache mint archívum is fontos szerepet töltött be a világhálón, azzal hogy megszüntették, gyakorlatilag az internet múltját törölte el a Google.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek