Megnyílt az időkapu: jövő héten már március vége lesz

Legalábbis az időjárás szerint.

Nyoma veszett a télnek, és bizony a jövő héten is jó távol marad. Olyannyira, hogy az időjárás már csaknem a március második felét fogja idézni, ugyanis délnyugat felől folyamatos lesz az enyhe, mediterrán légtömegek utánpótlása - írja az Időkép .

Az éjszakák az ország nagy részén fagymentesek lesznek, gyenge fagyok csütörtökig a szélcsendesebb, derültebb tájakon, elsősorban nyugaton, délnyugaton és a völgyekben fordulhatnak elő. A hét második felében úgy tűnik, már a fűtést is alapállásra tehetjük, éjjelente is nagy területen maradhat 10 fok közelében, a szelesebb tájakon 10 fok fölött a hőmérséklet. Valljuk be, ez ilyenkor februárban egészen extrémnek mondható.

A nappali órákban is langyos, enyhe tavaszi időre készülhetünk, a csúcshőmérséklet szinte mindenhol meghaladja majd a 10 fokot. Az ország nagy részén 12 és 17 fok közötti maximumokat mérhetünk, sőt péntek-szombat tájékén a déli megyékben akár a 20 fokot is megközelíthetjük.

Nagy mennyiségű csapadék nem jön, csupán kisebb eső, záporok fordulhatnak elő. A szél viszont gyakori vendégünk marad, szinte a hét minden napján számítani kell majd erős, hétfőn az ország északi-északkeleti felén, pénteken és a szombaton pedig a Dunántúlon viharos lökésekre. Iránya a hét elején még nyugatias lesz, majd egyre inkább délire-délnyugatira fordul.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek