Kínvallatta élettársát, de enyhítették a büntetését

Kalapáccsal, kenyérvágókéssel bántalmazta.

Két évvel, 9 évről 7 évre enyhítette az élettársát kínvallató férfi börtönbüntetését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla - tudatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel hétfőn közleményben.

Az eljárás adatai szerint az elkövető élettársa kapcsolatuk során többször elköltözött nagykőrösi otthonukból. Legutoljára 2021 januárjában utazott el több hétre, majd január 28-án visszatért élettársához, aki este a lakásajtót magukra zárta, és órákon át bántalmazta őt. Először kalapáccsal ütötte és vallatta, hogy megtudja, kivel csalta meg, majd megfosztotta ruháitól, térdelő helyzetbe kényszerítette, és egy kenyérvágó késsel vérző vágásokat okozott párjának.

A nő két nappal később kért orvosi segítséget.

Büntetlen előélete, pszichiátriai állapota és az idő múlása miatt enyhítették az ítéletet.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek