Most örüljön a tavasznak, mert jön vissza a tél

A szokatlanul meleg idő még vasárnapig biztosan kitart, ne higgyük, hogy végleg búcsút mondhatunk a télnek.

Az Időkép szerint a jövő héten jelentősen legyengül a zonális szél, ezzel együtt Szibéria fölött hirtelen sztratoszférikus melegedés körvonalazódik.

Mindezek pedig azt eredményezhetik, hogy megnyílhat az út az észak-déli irányú légtömegcsere előtt, amellyel a sarkkörökön túl felhalmozódott hideg, fagyos levegő megindulhat az alacsonyabb földrajzi szélességek, így hazánk felé is.

Konkrétumok később várhatók, az viszont egyre valószínűbb, hogy a jövő héten jövő héttől jelentős változásra számíthatunk, lehűlés érkezik.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek