Bírság járhatna azoknak a főnököknek, akik munkaidő után keresik alkalmazottaikat - Ausztráliában

Már kész a törvényjavaslat.

Ausztráliában a jövőben a dolgozók figyelmen kívül hagyhatnák, ha a főnökeik a munkaidőn kívül keresik őket telefonon vagy levélben. Sőt, a munkáltatók még pénzbírságot is kaphatnának ilyenkor, ez áll egy új törvényjavaslatban - írja az MTI.

A javaslat az indokolás szerint a szövetségi kormány a munkavállalók jogait, valamint a munkahely és a magánélet egyensúlyát akarja erősíteni. Arra számítanak, hogy a parlamentben a szenátorok azt támogatni fogják.

„Egyszerűen arról van szó, hogy ha valakit nem napi 24 órára fizetnek, akkor attól nem várható el, hogy a nap 24 órájában online és folyamatosan elérhető legyen” – mondta Anthony Albanese ausztrál kormányfő.

Egy másik képviselő szerint az ausztrálok évente átlagosan hat hetet túlóráznak ingyen, ami több mint 92 milliárd ausztrál dollár értékű kifizetetlen munkabérnek felel meg, ami forintban nagyjából 21,6 ezer milliárdot jelent.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek