Nem nagyon éri meg majd egynapos autópálya-matricát venni

Alig lesz olcsóbb, mint a tíz napra szóló.
Hamarosan jöhet az egynapos autópálya-matrica, de a Magyar Autóklub szerint a 24 órás matrica legfeljebb azoknak érheti meg, akik átutaznak az országon – írja az atv.hu .

Hozzáteszik: Ausztriában is idén vezetik be az egy napig érvényes matricákat, a díj az osztrákoknál 8,6 euró lesz, ami nem egészen 3500 forintot jelent.

Az autópályamatrica.hu szerint uniós előírásra, március végétől az egynapos matricák is elérhetővé válhatnak, ami pontosan 24 órát jelentene a vásárlás pillanatától kezdve.

Az egynapos matrica alig 1350 forinttal lehet majd olcsóbb, mint a tíznapos, ugyanis míg személygépkocsikra és motorokra a 10 napos matrica 6400 forintba kerül, addig az autósoknak az egynapos matricáért 5150 forintot kell fizetniük a jelenlegi információk szerint.

"Elsősorban az átutazóknak kedvez, nem a magyaroknak, nem véletlen, hogy az Európai Unió követelésére kellett bevezetni. Az autóklub korábban felhívta a figyelmet arra, ha lesz is valaha egynapos matrica, az ára nem a 10 napos matrica egytizede lesz" – mondta Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek