Magyar pár lopott szobrokat egy osztrák kertből, de elkapták őket

Már a helyszínelés során beazonosították az autójukat.

Egy éjszaka több szobrot is elloptak Ausztriában egy mogersdorfi előkertből – közölte az osztrák rendőrség.

A burgenlandi tartományi bűnügyi hivatal és a jennersdorfi rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben, amit jelentősen segíthetett, hogy az elkövetők járművét már a rendőrségi helyszínelés során azonosították.

Kiderült, hogy a bűncselekményt két magyar, egy 37 éves férfi és 31 éves élettársa követte el.

A magyar rendőrséggel való intenzív együttműködésnek köszönhetően az összes szobor előkerült az elkövetők magyarországi lakcíméről, így azokat visszaszállították őket a tulajdonosokhoz.

Az elkövetők a kihallgatás során beismerő vallomást tettek, de nyomozás még folyamatban van.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek