A siker egy hónap után egy centiméternyit csökkent a Balaton vízállása

Az erős, viharos déli, délnyugati szél most az északi partokon okozhat magasabb vízállást.

A tó vízszintje a december vége óta tartó vízeresztés ellenére egy hónapon át tartotta magát a magasnak számító 126 centiméteren, ami csütörtökre 125 centire csökkent.

A téli szabályozási vízszint-maximum 110 centi – a siófoki vízmércéhez viszonyítva – írja a hirbalaton.hu .

Bár megszűnt a Sió-csatorna északi szakaszán a belvízvédelmi készültség, továbbra is csak visszafogottan zajlik a vízeresztés a Sió-zsilipen – derül ki a vizugy.hu friss adataiból.

A tó vizének hőmérséklete lassan emelkedik, pénteken Siófoknál 5,1 Celsius-fokot mértek. Az erős, viharos déli, délnyugati szél most az északi partokon okozhat magasabb vízállást.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek