Nem akarta elismerni a balesetben a felelősségét, akár börtönt is kaphat érte

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfival szemben, akit nem érdekelt, hogy állnak az autója előtt, így is megpróbált elhajtani.

A vádirat szerint a férfi a munkáltatója autójával állt be egy győri benzinkúthoz tankolni. Közben azonban összekoccant egy mellette álló járművel. Az abban utazó öt fő - három hölgy és két férfi – megpróbálta a sofőrt számon kérni, aki azonban nem foglalkozott velük, tankolt, majd bement fizetni. Időközben a sértettek értesítették a rendőrséget, és ezt közölték is a járművéhez visszatérő terhelttel, aki továbbra sem mutatott hajlandóságot a helyzet kezelésére, hanem beült az autójába.

Megpróbált elhajtani akkor is, amikor a sértettek a kocsija elé álltak.
Ügyészség

A sértettek meg akarták akadályozni, hogy a vádlott elhajtson, ezért a jármű elé álltak. A vádlottat azonban ez nem érdekelte, elindult a gépkocsival, így a sértetteknek hátrálniuk kellett, kezüket az autónak támasztva próbálták lassítani azt. Végül pár méter megtétele után a vádlott is megállt, és megvárta az intézkedő rendőröket.

A cselekmény során személyi sérülés nem történt, de a vádlott magatartása miatt a sértettek testi épsége közvetlen veszélybe került.

Az ügyészség a terheltet közúti veszélyeztetés elkövetésével vádolja. Vele szemben akár három év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a járásbíróság határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A benzinkúti kamera felvételen látható, ahogy a terhelt elindul, annak ellenére, hogy előtte állnak a sértettek. A felvétel ide kattintva tekinthető meg.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek