Rá szavazna most Oroszország 80 százaléka – ezt mérték Putyinnak

Az 1600 fő megkérdezésével készült reprezentatív felmérés eredményeinek közzétételét az oroszországi elnökválasztás kampányának hivatalos kezdetére időzítették.

Az orosz választópolgárok csaknem 80 százaléka a hivatalban lévő elnökre, Vlagyimir Putyinra szavazna, ha most vasárnap rendeznék a választásokat - tette közzé friss felmérésének eredményét honlapján szombaton az Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (VCIOM).

Az 1600 fő megkérdezésével készült reprezentatív felmérés eredményeinek közzétételét az oroszországi elnökválasztás kampányának hivatalos kezdetére időzítették.

A felmérés eredményei szerint a független jelöltként induló Vlagyimir Putyinra 79 százalék szavazna, míg vetélytársai közül Vlagyiszlav Davankov (Új Emberek párt) 4, Nyikolaj Haritonov (Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja) szintén 4, Leonyid Szluckij (Oroszországi Liberális Demokrata Párt) pedig 2 százalékot szerezne.

Választási részvételi szándékát a megkérdezettek 77 százaléka jelezte, közülük 63 százalék biztosan, 14 valószínűleg elmegy szavazni.

Az orosz parlament felsőháza, a Szövetségi Tanács március 17-re írta ki az elnökválasztást. A központi választási bizottság úgy döntött, hogy a választást március 15. és 17. között rendezik meg. Ez lesz az Oroszországi Föderáció történetében az első háromnapos elnökválasztás. A szavazólapon az említett négy jelölt neve fog szerepelni.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek