Az orosz hatóságok rejtegetik Navalnij holttestét

Úgy vélik, azért, hogy eltüntethessék a gyilkosság nyomait.

Alekszej Navalnij holttestét rejtegetik az orosz hatóságok, valószínűleg azért, hogy eltüntethessék a gyilkosság nyomait, közölte az ellenzéki vezető csapata szombaton.

A BBC beszámolója szerint, amit a 444 idéz, Navalnij anyja elutazott a Jamalo-Nyenyec régióban található Kharp városában lévő börtönhöz, ahol közölték vele, hogy a holttestet már a nyomozók Szálechardba szállították. Mire a városban értek ügyvédjével, a hullaház már bezárt, telefonon viszont arról tájékoztatták, hogy Navalnij holtteste már nincs náluk.

A legismertebb orosz ellenzéki február 16-án, 47 éves korában, a börtönben vesztette életét . A reggeli séta után lett rosszul, majd elvesztette az eszméletét, és meghalt. Navalnijt 2020-ban novicsok idegméreggel mérgezték meg.

A Kreml gyilkossági kísérletét túlélte, 2021 januárjában azonban a figyelmeztetések ellenére visszatért Oroszországba, ahol börtönbe zárták.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek