Hosszú percekig tartott az autós üldözés

Az ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfival szemben, aki a kölcsönkért autóval szinte minden szabályt megszegett.

A vádirat szerint a győri rendőrök 2023 júliusában a déli órákban próbálták meg ellenőrizni a korábbi bűncselekmények kapcsán már ismert 26 éves elkövetőt. A személyautóval közlekedő férfit a szolgálati jármű hangosbeszélőjén keresztül szólították fel megállásra, de a férfi inkább a gázra lépett és egy percekig tartó autós üldözés vette kezdetét Győrben.

Az elkövető több KRESZ-szabályt is figyelmen kívül hagyott, piros lámpákon hajtott keresztül, körforgalmakba hajtott be úgy, hogy szembe ment a forgalommal, az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat szegte meg többször is. Neki is ment egy szabályosan közlekedő autónak. Mindeközben folyamatosan figyelmen kívül hagyta a rendőrség megállásra vonatkozó utasításait.

A férfi időnként szembe ment a forgalommal...
Ügyészség

Végül, hosszas üldözés után a terheltet a lakása előtt fogták el, amikor végre megállt az autóval. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a férfit korábban már eltiltották a járművezetéstől, ráadásul ezúttal kábítószer hatása alatt állt, bódult állapotban vezette a járművet. Az általa használt autót pedig már régen vissza kellett volna adnia a tulajdonosnak, azt ugyanis engedély nélkül használta.

A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatti járművezetés, bódult állapotban elkövetett járművezetés, kábítószer-birtoklás, jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat. Vele szemben, a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél év szabadságvesztés szabható ki, és az ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat ismét tiltsa el a járművezetéstől - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A szolgálati jármű fedélzeti kamerája rögzítette az ámokfutást, amit ide kattintva lehet megnézni .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek