Az infarktus-ellátás leállt az Uzsokiban

Meghatározatlan ideig nem tudnak beteget fogadni az osztályon.

Február 16-tól a Budapesti Uzsoki Utcai Kórház nem tudja ellátni a súlyos állapotú, monitorozást igénylő kardiológiai betegeket – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) honlapján közzétett, kijelölő határozatban.

Dr. Tóth Ferenc orvosigazgató még február 14-én jelezte az NNGYK-nak, hogy „előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt” nem tudják biztosítani a súlyos kardiológiai esetek ellátását.

„Ez egy elég rossz hír, az Uzsoki Utcai Kórház eddig azért még működőképes volt, most egy alapszakmai ellátás szűnik meg ott határozatlan ideig” – így kommentálta a hírt Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző Facebook-oldalán . amit a hvg.hu vett észre.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek