Ukrajnát a magyarok támogatják legkevésbé egy uniós felmérés szerint

12 országot vizsgáltak.

Tizenkét európai ország lakosait kérdezte az Európai Külpolitikai Tanács (ECFR) arról, mit gondolnak az orosz-ukrán háború lehetséges kimeneteléről - írja a MaNcs .

A felmérést az ukrán sereg avgyijivkai visszavonulása előtt készítették, de a többség így is elég borúlátó volt az ukrán esélyekkel kapcsolatban: a válaszadók csupán tíz százaléka gondolta, hogy Ukrajna meg tudja nyerni ezt a háborút, 20 százalék gondolta, hogy Oroszország, 37 százalék pedig kompromisszumos befejezésre számított.

Az ukránok győzelmében Görögország (két százalék) és Magyarország (négy százalék) hisz a legkevésbé. 31 százalék szerint támogatni kellene Ukrajnát a területei visszaszerzésében, 41 százalék viszont már tárgyalóasztalhoz ültetné az ukránokat.

Az ukrán területek visszaszerzését a svédek (50 százalék), portugálok (48 százalék) és lengyelek (47 százalék) támogatják a leginkább, a magyarok (16 százalék) és görögök (16 százalék) pedig a legkevésbé.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek