Ma van a bűncselekmények áldozatainak világnapja

A rendőrség figyelemfelhívó előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket tart több helyszínen is.

1990. február 22-én tette közzé az Európai Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, és ez a nap azóta a kontinens számos országában az áldozatok napja.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei összefogtak a város társasházkezelőivel, közösségi szolgálatos tanulóival, hogy plakátok kihelyezésével lépjenek fel az online csalók ellen. A hirdetmények kihelyezése folyamatos, így több száz háztartásba jut el az alábbi információ:

Ne adjon meg banki adatokat, azonosítókat telefonhívásra, e-mailben vagy sms-ben kapott felkérésre!

Plakátok kihelyezésével is fellépnek az online csalók ellen.
Soproni Rendőrkapitányság

A plakátok népszerűsítik a www.kiberpajzs.hu weboldalt, ahol sok fontos információhoz juthatnak a lakosok, hogy ne váljanak áldozattá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek