Megint jól megemelkedik Orbán fizetése

A politikusok fizetése a bruttó átlagkeresettől függ, muszáj ezeken is emelni.

A Telex emlékeztet, a KSH ma közzétett adatai szerint a 2023-as bruttó átlagkereset 571 ezer forintra emelkedett, és mivel a képviselői fizetések is ettől függnek (az alapbér a bruttó átlagbér háromszorosa), ezért márciustól kezdve bruttó 166 ezer forinttal emelkedve 1,71 millió forintot kapnak a mezei képviselők.

A házelnök az alapbér 2,7-szeresét kapja, ez így félmillióval emelkedve már havi bruttó 4,62 millió forint lesz. Ennél is több jár majd a miniszterelnöknek, Orbán Viktor 615 ezer forinttal többet, bruttó 6,3 millió forintot kap majd minden hónapban.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek