Az év elejére már 222 ezren lehettek munkanélküliek a KSH szerint

22 ezerrel kevesebben dolgoztak januárban, mint ősszel.

Tavaly november és idén január között 4 millió 718 ezren dolgoztak, ami visszaesést jelent a tavalyi negyedik negyedében látott 4 millió 740 ezres adathoz képest – írja a KSH számai nyomán a Portfolio .

A KSH modellbecslése szerint januárban 4,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta: Ez 222 ezer munkanélkülit jelentett.

A munkanélküliek száma 2023 végén indult meredek emelkedésnek. A lap számításai szerint ha a hivatal nem pontosítaná becsléssel a munkanélküliségi adatokat, akkor a nyers munkanélküliségi adatok 5 százalékos rátát mutatnának, ami közel 250 ezer állástalant jelent.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek