Navalnij holttestét átadták az édesanyjának

Alekszej Navalnij múlt hét pénteken, 47 éves korában halt meg a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben.

A múlt héten börtönben hirtelen és váratlanul elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető holttestét átadták édesanyjának, írta szóvivője, Kira Jarmis szombaton az X-en - vette észre a 444 .

Azt is írta, nem tudja, hogy a hatóságok engedélyezik-e a temetést, „ahogyan a család szeretné, és ahogyan Alekszej megérdemli" .

Édesanyja, Ljudmila Navalnaja csak hat nappal később nézhette meg a fia holttestét. Pénteken az orosz hatóságok meg is fenyegették, hogy ha nem egyezik bele 3 órán belül, hogy a fiát titokban temessék el, akkor a börtöntelepen fogják elhantolni.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek