Pecások, leadni a fogási naplót, mert jön a bünti

Február 28. a határidő.

A horgászoknak 28-áig le kell adniuk vagy postai úton ajánlott küldeményként el kell küldeniük a forgalmazónak a 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót – írja a Pénzcentrum .

A Magyar Országos Horgász Szövetség honlapján figyelmeztette az érintetteket - írja az Infostart -, hogy a leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve a horgászattal töltött napok számát is összegezni kell.

A MOHOSZ jelezte azt is, hogy ha az okmány tulajdonosa a fogási naplót egyáltalán nem, vagy nem időben adja le, esetleg a benne szereplő fogásokat nem összesíti, később csak emelt áron válthat állami horgászjegyet a 2024-es évre.

Ez a díjmentességben nem részesülő horgászoknak a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyeknél pedig – a gyermek horgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, azaz ötezer forint.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek