Az LMP nem vesz részt az összellenzéki tüntetésen

"Az LMP álláspontja az, hogy nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állni a politikának”.

Vasárnap délután a Kossuth térre vonul a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Párbeszéd és az MSZP, hogy a tavaszi ülésszak kezdete előtt közvetlen elnökválasztást követeljenek. „Ha Te sem akarod, hogy Orbán újabb elnöke még több pedofil bűnözőt engedjen szabadon, tarts velünk a Parlament előtti tüntetésen és támogasd az emberek elnökének szabad megválasztását! Védjük meg a gyerekeinket, az unokáinkat az orbáni pedofilhálózattól!” - írták az eseményhez.

Az LMP azonban távol marad. Ungár Péter társelnök ezt azzal indokolta, hogy „jó, ha bármilyen párt konkrét javaslatokkal, tervekkel, a gyermekvédelemmel foglalkozik, de a tanártüntetésekhez hasonlóan az LMP álláspontja az, hogy nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állni a politikának”.

Bár szerinte lehetséges érdemi érveket mondani a közvetlen államfőválasztás mellett, de „a közvetlen államfőválasztás nem kezeli azokat az okokat, ami okozta ezt a gyalázatos kegyelmi ügyet”. Ezért a közvetlen elnökválasztást „egy üres, tartalmatlan” szlogennek tartják, ami szerintük azokat hitelteleníti, akik ezt mondják.

Az LMP szerint súlyos hibát követ el a többi párt, ha a Fidesz jelöltjén kívül más nincs, aki végigmegy a parlamenti eljáráso „és az elnökválasztás pillanatában képviseli azokat, akiknek megrendült a bizalmuk a gyalázatos kegyelmi ügy miatt” . A párt egyébként Hack Pétert, az ELTE jogi karának tanárát, a Hit Gyülekezetének lelkészét ajánlja köztársasági elnöknek.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek