Térítésmentesen sétált Sopron az idegenvezetők világnapja alkalmából

A soproni idegenvezetők ajándéka volt ez a város iránt érdeklődőknek.

Február 25-én, vasárnap, az Idegenvezetők világnapja alkalmából soproni idegenvezetők kínáltak izgalmas, változatos programot minden érdeklődő számára, ráadásul ingyen.

Az idegenvezetők munkával ünnepeltek.
Töreki Tibor

A tematikus séták sora a várkerületi Mária-szobortól indult Kiss Jánossal, aki az Előkaput a Fő teret mutatta be. "Sopron és a nők" címmel Taschner-Schmidt Erika invitálta az érdeklődőket, Sógor János, Soproni Géza és Dávidné Kertész Ágnes pedig a hagyományos történelmi belvárosi sétára vitte a csoportokat. Fekete Győző a poncichtereket mutatta be, "Dombról le, dombra fel" címmel pedig Cséry Katalinnal sétálhattak helyiek és vendégek. A "Legek városa" Bene Csabával bontakozott ki, Sáros Viktorral pedig a Felsőlőverek és a Taródi vár vált ismerőssé.

A hagyományos belvárosi séták mellett a külvárosokban is vezetett sétákat szerveztek.
Töreki Tibor

"Az elfeledett soproniak" cím a soproni zsidóság és a holokauszt áldozatai ténakört takarta Tárkányi Sándor előadásában, Taschner Tamás pedig az égő hegy legendáját mutatta meg Brennbergbányán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek