A kis benzinkutak kártérítési pereket indíthatnak a Mol ellen

A versenyhivatalhoz fordultak.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) és az Európai Unió versenyhatóságához fordulnak a hazai független benzinkutak, mert állításuk szerint a Mol visszaélt monopolhelyzetével a benzinárstop idején. A független benzinkutaknak nem sikerült egyezségre jutniuk a hazai olajóriással, ezért kénytelenek jogi lépéseket tenni, bevonva a GVH-t és az EU versenyhatóságát is - írja a Népszava .

A benzinárstop alatt a független hazai benzinkutak egyedüli üzemanyag-beszállítója a Mol maradt. A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) szerint a Mol visszaélt a helyzettel, komoly károkat okozva a kis benzinkutaknak – mondta a lapnak Gépész László, az FBSZ elnöke.

A benzinárstop idején számos független benzinkút kénytelen volt bezárni, mert a Mol kedvezőtlen feltételekkel biztosította volna az üzemanyag-ellátást, sőt, előfordult, hogy hetekig nem szállítottak üzemanyagot a kutaknak. Az ársapka megszüntetése után visszatértek a korábbi beszállítók a piacra, de a bezárt benzinkutak vásárlói nem tértek vissza teljes mértékben, ami több töltőállomás bezárásához vezetett.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek