Nem a vonat meleg, önön sok a ruha

A MÁV megmagyarázza, miért lehet megsülni egyes járatain.

Akadnak olyan járatok, ahol már a légkondit is bekapcsolták, máshol még a fűtés megy. A szokatlan márciusi meleghez nem könnyű alkalmazkodni a közösségi közlekedés dolgozóinak és az utasoknak sem.

Az InfoRádió járt utána, mi az oka annak, ha fülledtnek érzi most a közösségi közlekedést.

A MÁV–Volán-csoport úgy nyilatkozott, hogy a naptárnak megfelelő, téli ruhát viselő utasok szenvedhetnek a melegtől, mert nekik túl magas lehet az utastér fűtött hőmérséklete.

A cég törekszik arra, hogy megfelelő utazási hőmérsékletet biztosítsanak, a gyors módosítás azonban nem minden jármű esetében megoldható.

Mint írták, a szerelvényekben minimum 20 Celsius-fokos hőmérsékletet kell biztosítani a téli időszakban, amikor a vonatok az időjárási körülményektől függően sok esetben csak többórás előfűtés után indulhatnak el.

Ha a kocsik hőmérséklete már megfelelő, lekapcsolják a fűtést, de időigényes az is, hogy normál hőfokúra hűljenek a szerelvények.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek