Politikai mozgalmat indít Magyar Péter Talpra Magyarok néven

Magyar bejelentette, hogy a mai napon útjára indítja a Talpra Magyarok közösségét, és az ehhez kapcsolódó politikai pártot is létrehozza.

Bejelentette, hogy szuverén, modern polgári Magyarországot akar építeni, mert nem mehet úgy tovább, mint az elmúlt 30 évben. Magyarország nem lehet az oligarchák és a Döbrögik országa, véget kell vetni annak, hogy a politikai elit saját hűbérbirtokaként kezelje hazánkat – jelentette ki sok ezres tömeg előtt elhangzott ünnepi beszédében Magyar Péter - írja a Hírklikk .

Magyar bejelentette, hogy a mai napon útjára indítja a Talpra Magyarok közösségét, és az ehhez kapcsolódó politikai pártot is létrehozza. „Visszavesszük a hazánkat, jelképeinket, modern Magyarországot hozunk létre, ahol mindenki egyenlő és mindenki szava számít.

Magyar szerint nem lehet, hogy Magyarország az unió legkorruptabb és legszegényebb országa. John F. Kennedyt idézve azt mondta, „Ne azt kérdezd, hogy a hazád mit tehet érted, hanem, hogy te mit tehetsz a hazádért.”

Célja, hogy létrehozzon egy középen álló politikai erőt, ami leszámol az utóbbi évtizedek mesterségesen fenntartott szekértábor-logikájával.

Egyúttal pontokba szedve bejelentette az új nemzeti minimumot:

1. Az egészségügy rendbetétele, az ehhez szükséges források megteremtése (a propagandára költött milliárdok adnák az alapot).

2. Az oktatás szabadságának visszaállítása, a kor színvonalának megfelelő oktatás.

3. A környezetvédelem, a fenntarthatóság a jövő generáció védelme érdekében.

4. A közmédia függetlenségének biztosítása, a propaganda közpénzen való megszüntetése.

5. A kétharmados szavazással bebetonozott pártfunkcionáriusok menesztése. (Ide sorolta a legfőbb ügyészt, az államfőt és az alkotmánybírókat is.).

6. Hatékony és gyors igazságszolgáltatás, az ügyészség politikai függetlenségének megteremtése.

7. A mindent elborító korrupció felszámolása, csatlakozás az Európai Ügyészséghez.

8. A Magyarország szuverenitását védő konstruktív párbeszéd az Európai Unióval és a NATO-val.

9. A nemzeti vagyon különböző közérdekű és jegybanki alapítványokba átjátszásának átvilágítása és leállítása.

10. Olyan gazdasági és életkörülmények biztosítása, hogy a fiatalok ne elköltözni, hanem hazaköltözni akarjanak.

11. A kkv-k és a gazdák védelme és támogatása.

12. A nyugdíjasok emberhez méltó életének biztosítása, az elesettek és betegek támogatása.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek