Hogy mire kellett nekik - Több tízezer állami kitüntetés tűnt el Szerbiában

Többek között az igazságügyi minisztérium egykori államtitkárát gyanúsítják a lopással, de ő éppen szökésben van.

Mintegy 43 ezer, nagyértékű szerb állami kitüntetés ellopásával vádolt meg a szerbiai ügyészség pénteken tíz szerb állampolgárt – írja az ország közszolgálati televíziója nyomán az rtl.hu .

Az ügyészség tájékoztatása szerint nyolc embert letartóztattak, további kettő ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki állami tulajdon ellopásának minősítette esete miatt. Az egyik, még szökésben lévő férfi az igazságügyminisztérium egykori államtitkára.

Az ügyészség szerint a vádlottak az egyik kormányzati épületből, a külföldi vendégek fogadására is használt Szerbia Palotából vitték el a kitüntetéseket, abból a teremből, amelyben az érmeket és díjakat tartották.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek