A Temu „lelkesen tanulja” a magyar viszonyokat

„Teljes mértékben” együttműködnek a GVH vizsgálata során a platformot érintő kérdésekben.

Mint írtuk , a GVH reggeli tájékoztatása szerint a rendelkezésre álló információk és adatok alapján az Írországban bejegyzett Whaleco Technology Limited az általa üzemeltetett honlapon és a Temu mobilalkalmazáson keresztül valószínűsíthetően olyan árfeltüntetési és akciótartási gyakorlatot folytat, ami alkalmas lehet arra, hogy megtévessze a fogyasztókat.

A vállalkozás az általa értékesített termékek esetében „akár 95%” (vagy magasabb) mértékű kedvezményeket kommunikál bizonyos termékkategóriákra, azonban ilyen mértékű kedvezmény a kategóriára történő kattintással nem lelhető fel a találatok között.

Mindezek alapján a Gazdasági Versenyhivatal a Temu online piacteret működtető Whaleco Technology Limiteddel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indít.

A hvg.hu szerint a Temu a Forbes-nak már közvetlenül azután reagált az ellene indított hatósági eljárás hírére, hogy azt a GVH közzétette azt. A Gazdasági Versenyhivatal szerint vélhetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot azzal, hogy nem létező kedvezményeket és pszichés nyomásgyakorlást használ, a hivatal az Ecommerce Hungary iparági képviselet beadványa nyomán indított eljárást.

A Forbes megkérdezte a kínai céget a GVH-vizsgálatról, arról a szóvivő azt reagálta, hogy az ilyen vizsgálat „számos globális technológiai vállalat és online platform esetében megszokott gyakorlat Magyarországon”.

A szóvivő válaszában azt írta, „teljes mértékben” együttműködnek a GVH vizsgálata során a platformot érintő kérdésekben, és készek „minden szükséges lépést” megtenni, hogy „a működés megfeleljen a legmagasabb szintű megfelelési normáknak”. „Mivel viszonylag újak vagyunk a magyar piacon, lelkesen tanulunk és alkalmazkodunk, ezzel biztosítva, hogy megfeleljünk a helyi fogyasztók elvárásainak és preferenciáinak” – írják még válaszukban.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek