Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a tanév a Soproni Egyetemen

Országosan is kuriózumnak számító "Hitéletre nevelés az óvodában" specializáció indult a Benedek-karon.
Hirdetés
Hirdetés

Az elsőévesek ünnepélyes eskütételével, prof. dr. Fábián Attila általános rektorhelyettes, dr. habil Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, prof. dr. Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint dr. Farkas Ciprián polgármester beszédével megkezdődött az új tanév a Soproni Egyetemen. A rendezvényt megtisztelte dr. Veres András megyéspüspök, Zambó Péter államtitkár, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is - írja közleményében az egyetem.

A Benedek-kar évnyitója volt egyben az egyetem központi tanévnyitója.
NM

Az esemény keretében írták alá a dr. Reisner Ferenc rektor képviselte győri Brenner János Hittudományi Főiskola és a Soproni Egyetem közötti együttműködési megállapodás, melynek eredményeképpen a Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Brenner János Hittudományi Főiskola együttműködésében a közeljövőben indulhat el az országosan is kuriózumnak számító "Hitéletre nevelés az óvodában" specializáció. Az úttörő kezdeményezésnek mondható kurzus ötvözi a hitbéli jártasságot és szellemiséget az óvodapedagógusokkal szemben támasztott szakmai követelményekkel.

A képzés kiemelt célja, hogy olyan óvodapedagógusokat képezzen a katolikus óvodák számára, akik a hitéleti ismereteik és az elsajátított speciális módszertanok révén ezen óvodák szellemiségének megfelelően tudják végezni nevelő munkájukat. A tantervi hálóban szereplő teológiai témájú tantárgyakat a Brenner János Hittudományi Főiskola oktatói, a pedagógiai módszertani kurzusokat pedig a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának oktatói tanítják majd az érdeklődő hallgatóknak.

A járványügyi szabályok betartásával, egymástól távol ültek a vendégek és a hallgatók.
NM

Az évnyitón számos kitüntetést is átadtak, ennek keretében Soproni Egyetemért Emlékérem elismerést kapott Michl József, Tata város polgármestere, az Alma Mater Emlékérem kitüntetést pedig Ujvári Adrienn érdemelte ki.

Az esemény ünnepélyességét Orbán Júlia szavalatai, valamint Árvayné Nezvald Anett hegedűjátéka emelte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés