Márki-Zay Péter felajánlotta támogatását Magyar Péternek

Neki csak az a lényeg, hogy valaki minél előbb leváltsa Orbán rendszerét.

Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Pézter egy hosszú Facebook-posztban támogatásáról biztosította Magyar Pétert a „kormánydöntési próbálkozásához” . A bejegyzését úgy kezdi, hogy „Hajrá, Magyar Péter” , a továbbiakban pedig kiemeli, hogy nincs benne irigység vagy dicsvágy Magyar sikerével kapcsolatban. Saját elmondása szerint neki csak az a lényeg, hogy valaki minél előbb leváltsa Orbán rendszerét.

Arról is ír Márki-Zay, hogy bár Magyar Péter sok olyan dolgot mond, amit már eddig is tudtak az emberek az Orbán-rendszer működéséről, de szerinte fontos, hogy ezek a dolgok ki legyenek mondva. Példaként hozza fel, hogy Magyar Péternek még a hithű fideszeseknek is el kell hinnie azokat a tényeket, amiket közölt.

A polgármester szerint Magyar Péter új dolgokat is mondott, például azt, hogy Orbán utasította Vargát a pedofilügyek elhallgatására, és hogy az ellenzék együttműködik a Fidesszel. Azt is megjegyzi, sokan azt kérdezték, miért nem szólt eddig Magyar Péter, miért nem lépett fel hamarabb, erre a hódmezővásárhelyi polgármester azt írja, hogy „jobb később, mint soha” .

Márki-Zay szerint érthető, hogy sokan reménykednek Magyar Péterben, mint a messiásban, ugyanakkor azt is leírja, hogy Magyar Péter sem a messiás, mint ahogy ő sem volt az anno. Szerinte nem messiásokra van szükség, hanem egy olyan ébredésre, amely felülírja az ellenzéki belső megosztottságot, és lehetővé teszi a közös cselekvést.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek