Kiakadt a Dead Kennedys, hogy a CÖF engedély nélkül használta a képüket

Reagált a punkbanda arra, hogy kampánycélokra használják az ikonikus fotójukat.

A Dead Kennedys punkzenekar nem járult hozzá ahhoz, hogy a Civil Összefogás Fórum új plakátkampányához felhasználja az együttes ismert fotóját – írja a Telex .

Arról a plakátról van szó, amelyen Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter látható egyforma fehér ingben, amelyre a dollár jelét festették. A felirat szerint „megvették őket kilóra”. A hirdetményeket azután kezdték kiragasztani, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pont ezt a fordulatot használta március 15-i beszédében.

CÖF plakát
Facebook
Azt, hogy a fotó eredetije a Dead Kennedys együttesé, a 444 írta meg.

Seres László újságíró levélben fordult az együttes egykori frontemberéhez, Jellop Biafrához, megkérdezve, vajon kértek-e hozzájárulást Magyarországról a dolláros-inges kép felhasználásához.

„Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre! NEM, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a kísérteties wannabe diktátor Orbán vagy a pártja ezt felhasználja!!! Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta rezsimjét bármilyen módon? Igen, egész biztosan megsértették mind a DK, mind a neves újhullámos/korai punk fotós, FStop Fitzgerald szerzői jogait.” – írta Biafra.

Arról nem írt az énekes, hogy jogi lépésre készülnének a történtek miatt.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek