Hivatalos: Vitályos Eszter az új kormányszóvivő

Április 1-jétől.

„Nagy megtiszteltetés ért a napokban, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök úr felkért, hogy vállaljam el a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetését, egyúttal pedig a kormányszóvivői feladatok ellátását is" - írta Facebook-oldalán Vitályos Eszter csütörtök este, amelyben bejelentette, hogy elfogadta a felkérést.

Bejegyzésében azt is írta, ezzel miniszterhelyettesi megbízatása véget ért a Kulturális és Innovációs Minisztériumban, a helyére pedig Zsigó Róbert érkezik, az ő kinevezését szintén aláírta a köztársasági elnök. Hangsúlyozta, kormányszóvivőként is marad a Pilis-Dunakanyar országgyűlési képviselője.

A csütörtök esti Magyar Közlönyben is megjelent, hogy Orbán Viktor javaslatára Sulyok Tamás köztársasági elnök Vitályos Esztert nevezi ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárává.

A posztot eddig Szentkirályi Alexandra töltötte be, de két hete kiderült, hogy ő lett a Fidesz főpolgármester-jelöltje, így lemondott pozíciójáról.

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el, majd a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki. 2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte. Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek