Március van, mégis nyári nap a mai – hivatalosan is

Nyári napnak nevezzük, amikor a hőmérséklet csúcsértéke meghaladja a 25 fokot.

Délelőtt a Dél-Alföldön egy-egy mérőállomáson már elérte a hőmérséklet a 25 fokot, így idén március 30-án lett meg először a nyári nap, írja Facebook-oldalán a HungaroMet.

Mint írták: nyári napnak nevezzük, amikor a hőmérséklet csúcsértéke meghaladja a 25 fokot. A mai napra vonatkozó melegrekord 26, 9 fok (1911, Szerep), amelynek megdőlésére is van esély, tették hozzá.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek