Két újabb medvetámadás történt Liptószentmiklós környékén

Az egyik támadás áldozatai egy kunyhóba tudtak bemenekülni.

Két újabb medvetámadás történt az észak-szlovákiai liptószentmiklósi járásban a hét végén azután, hogy múlt kedden azonosítottak, majd kilőttek egy barnamedvét, amely előzőleg öt embert megsebesített ugyanezen járás egyik lakott területén - írta a 24.hu.

A Tátra lábánál rontott kirándulókra a barnamedve vasárnap késő délután, miután előző nap egy gombászt ért támadás a környéken.

A vasárnapi támadásban megsebesült a lábán egy kutyával túrázó középkorú házaspár férfi tagja, aki aztán feleségével együtt egy közeli kunyhóba tudott menekülni a medve elől, és hívta a rendőrséget. A rendőrök a mentőket és az ilyen esetekre szakosodott környezetvédelmi akciócsoportot (SOP) is riasztották. A férfit könnyebb sérüléssel kórházba szállították, ahonnan ellátását követően hazaengedték.

A szombaton megtámadott gombász nem sérült meg. A férfi elmondása szerint a Felsőosztorány község feletti, sűrű aljnövényzetű erdőt járva találkozott egy barnamedvével, amely rárontott, a férfi azonban pisztolyával rálőtt és megsebesítette.

Az esethez riasztott medveelhárítók vadászok segítségével átkutatták a területet, és rátaláltak a medvére, amely aztán az egyik vadászt is megtámadta. Miután rálőttek, a vadállat elmenekült a sűrű erdőbe, ahol nyoma veszett.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek