Tovább élénkült márciusban a lakáspiac

Kiugróak az eredmények több megyében is.

Az év elejéhez képest kicsit visszafogottabban, de így is jelentősen - 16 százalékkal - nőtt a kereslet az eladó lakóingatlanok iránt márciusban. A kínálat éves összevetésben 8 százalékkal bővült. 2022 márciusához képest viszont 40 százalékkal több lakást és házat kínálnak eladásra. Továbbra is kiugró az érdeklődés a Csongrád-Csanád vármegyei ingatlanok iránt - írja az ingatlan.com elemzése.

Budapesten a kereslet 16 százalékkal nőtt, ugyanakkor a friss kínálatban megjelent lakóingatlanok száma 8 százalékkal csökkent idén márciusban.

Jelentős, 22-28 százalék feletti keresletbővülést könyvelhetett el márciusban Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye is.

Az elemzés szerint Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében jelent meg a legtöbb eladó lakóingatlan a piacon márciusban, éves szinten 15-43 százalékos volt a növekedés. A kereslet ezekben a vármegyékben 5-11 százalékkal erősödött.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek