Az elmúlt évtizedek legerősebb földrengése rázta meg Tajvant - Videóval

Halálos áldozatok is vannak.
Szerdán a Richter-skála szerinti 7,7-es erősségű földrengés érte Tajvant, derült ki a japán meteorológiai intézet méréséből - írta a 24.hu.

A katasztrófában négyen életüket vesztették, több tucatnyian megsérültek. Az egész szigeten áramkimaradások vannak, épületek omlottak össze, Dél-Japánban és a Fülöp-szigeteken szökőárveszélyre figyelmeztettek, és volt, ahol a rengések földcsuszamlást is okoztak. Ez volt a legerősebb földrengés Tajvanon 1999 óta.

A Reuters szerint legalább 26 épület omlott össze a területen, ennek több mint fele Hualien megyében. Legalább 20 ember rekedt a romok alatt, a mentési munkálatok jelenleg is zajlanak.

Habár a japánok 7,7-es erősségű földrengésről adtak tájékoztatást, a tajvani hatóságok ezzel szemben 7,2-es erősségű földmozgás mértek.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek