Kétmilliót bukott az online csalók miatt egy győri férfi

Alufelniket akart eladni a neten.

Egy győri 51 éves férfi négy darab alufelnit kívánt értékesíteni az interneten - írja a police.hu. A hirdetésre jelentkezett egy vevő, aki egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül ráírt a későbbi feljelentőre, hogy megvenné az alkatrészeket, de a szállítást az eladónak kellene megoldania csomagautomatán keresztül.

Ebbe a hirdető beleegyezett, majd az ügyintézéshez kapott hamis linket letöltötte, és megadta a netbankos belépési kódjait. A csaló ezután a sértett bankszámlájáról 2 millió forintot utalt el egy idegen számlára. A nyomozás jelenleg is folyik.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek