Csecsenföldön betiltották a gyors zenéket

Nem szólhat a Highway to Hell sem. Azt is megmondták, miért döntöttek így.

A Csecsen Köztársaság Kulturális Minisztériuma elrendelte, hogy az országban mostantól csak olyan zenéket lehet lejátszani, amik nem lépik túl a 80-116 bpm-et, azaz percenkénti ütésszámot. Musa Dadajev kulturális miniszter közölte, hogy hatalmas munkát végeztek a csecsen zenei, ének- és koreográfiai művek csecsen mentalitásnak való megfeleléséért. A lépéstől azt várják, hogy ezzel megőrizhetővé válik a csecsen örökség - számol be a 444.

Ennek megfelelően a Murder on the Dancefloor című számot többé nem lehet lejátszani a grozniji diszkókban, mert az már 117 bpm, ahogy felejtős a Smooth Operator vagy a Highway to Hell is.

Idén márciusban a csecsen elnök Ramzan Kadirov fia, a 18 éves Akhmat, aki egyben ifjúsági ügyekért felelős miniszter is, utasította a csecsen hatóságokat, hogy azonosítsák a közösségi oldalakon a nem megfelelő viselkedés eseteit. Nevelő munkát javasolt azokkal szemben, akiknek a cselekedetei ellentmondanak a csecsen kultúrának és mentalitásnak.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek