Több ezer embert kell evakuálni egy orosz városból - Videóval

Az Urál folyó egyik gátja átszakadt.

Gátrepedés történt az oroszországi Orszk városa mellett, a kazah határ közelében, miután az Urál folyó egyik gátja átszakadt és a víz elöntötte a lakóházakat - írta a Portfolio.

Korábban az az egész régióban rendkívüli állapotot hirdettek, mert a folyó vízszintje eleve veszélyesen megemelkedett az olvadó jég miatt. A hatóságok szerint 10 ezer lakos lehet az árvízzel sújtott területen, és akár 4 ezer házat is elönthet a víz.

Több ezer embert evakuálnak.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek