Nyárias idővel indul a hét

Egyre inkább erősödik a pollenterhelés.

Száraz idő várható, emellett fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely itt-ott időszakosan szűrheti a napsütést. A déli, délkeleti szelet időnként élénk, Sopronnál erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. Késő estére általában 14 és 19 fok közé hűl le a levegő - írja a HungaroMet.

Marad a frontmentes, átlagosnál több fokkal melegebb idő.

A melegedésre érzékenyek körében emiatt fejfájás, migrén, dekoncentráltság jelentkezhet, a nagy napi hőingás pedig vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, szédülés, rosszullét is kialakulhatnak - ezt már az Időkép oldalán olvashatjuk.

A platán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas, helyenként nagyon magas tartományban alakul. A nyír, az eprefafélék, valamint a ciprus- és tiszafafélék közepes-magas szinten lehetnek jelen a levegőben.

Közepes koncentrációban van jelen a levegőben a fűz, a kőris, a tölgy és a dió pollenje, míg a juhar, a nyár és a komlógyertyán pollenjei alacsony-közepes szinten vannak jelen.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek