Költségvetés: három hónap alatt meglett az egész évre tervezett deficit

Március végéig az államháztartás központi alrendszere összesen 2321,4 milliárd forintos hiánnyal zárt.

A 444.hu pénzügyminisztériumi adatokra hivatkozó gyorselemzése szerint gigantikus költségvetési hiányt sikerült az első három hónapban összehozni a magyar államnak.

Március végéig az államháztartás központi alrendszere összesen 2321,4 milliárd forintos hiánnyal zárt, ez jócskán meghaladja például a tavalyi első negyedéves adatot, ami 2089,66 milliárd forint volt.

Mindössze három hónap alatt összejött csaknem az egész évre tervezett eredeti hiánycél – írja a lap.

Kiemelik, hogy a költségvetési törvény szerint idén 2514,79 milliárd forint lett volna az államháztartási deficit, ennek a hiánycélnak a 92,3 százalékát már elérte a költségvetés.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek