Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az osztrák kancellár szerint mindannyiunknak kemény lesz az ősz és a tél

Sebastian Kurz felhívásában azt írta, megkezdődött a járvány második hulláma Ausztriában.
Hirdetés
Hirdetés

Figyelmeztette az Ausztriában élőket a koronavírus-járvány második hullámára az osztrák kancellár. Sebastian Kurz felhívásában azt írta, megkezdődött a járvány második hulláma Ausztriában, az új fertőzöttek száma napról napra emelkedik, szombaton már 850 volt, és hamarosan eléri a napi ezret. A kancellár szerint különösen drámai a helyzet Bécsben, mert az új megbetegedések közül minden másodikat itt észlelnek.

Kurz ezért azzal a kéréssel fordult a lakossághoz, hogy "minden intézkedést tartsanak be, korlátozzák a minimumra a társas érintkezést, viseljenek a szájat és az orrot eltakaró maszkot, és mindenütt tartsák meg egymástól a szükséges távolságot".

A kancellár ugyanakkor azt írta, bízik benne, hogy jövő nyárra minden visszatérhet a rendes kerékvágásba, "de addig mindannyiunknak kemény lesz az ősz és a tél".

Mindenkit arra kért, hogy legyen ugyanolyan fegyelmezett, mint tavasszal volt, hogy "együtt leküzdjük" a következő hónapokban várható nehézségeket.

Szombaton kicsivel meghaladta a 35-öt Ausztriában a 100 ezer főre jutó új megbetegedések számának hétnapos mozgóátlaga, ami magasnak számít az európai országok között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés