Elutasította a Donáth Anna mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelmet az Európai Parlament

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsították őt, valamint Gurmai Zitát, az MSZP országgyűlési képviselőjét.

Polt Péter hiába indítványozta még tavaly decemberben Donáth Anna európai parlamenti képviselő és Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, most az Európai Parlament Jogi Bizottsága egyhangúlag elutasította azt – tudta meg a Magyar Hang .

A legfőbb ügyész csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt adta be az indítványt a két politikus ellen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága előtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügyben a nyomozó hatóság tagjai 2022 februárjában egy VIII. kerületi ingatlanban kutatást és lefoglalást végeztek az Iványi Gábor neve által fémjelzett Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai székházánál.

Az ügyészség korábbi közleménye szerint Donáth Anna és Gurmai Zita a „pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták, és az erőszakos cselekményüket akkor hagyták abba, amikor megérkeztek a rendőrök”.

Donáth Anna azt mondta a lapnak, hogy politikai koncepciós eljárásnak tartja az ügyészség vádját, mint ahogy az Iványi Gábor ellen folyó eljárást is.

A Momentum elnöke hozzátette: felvételek bizonyítják, hogy nem történt erőszak senkivel szemben. Állítása szerint a tömeg nyomta őket befelé, a NAV-osok pedig a tömeget kifelé, ők pedig csak megpróbálták békésen védeni Iványi Gábort.

Donáth Anna a JURI-bizottság döntését is kommentálta: mint fogalmazott, még annak jelentéstevője, Gilles Lebreton, a szélsőjobboldali Marine Le Pen pártjához tartozó francia képviselő is elismerte, erős a gyanú, hogy a Momentum EP-képviselőjének politikai ellehetetlenítése lehet a cél.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek