Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV Zrt. Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között. A vasúttársaság elsősorban turisztikai céllal indított járatai célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-tájat.

A „Fertő-táj vonatok” turisztikai céllal, az Interreg Central Europe program által támogatott SUSTANCE projekt keretében, a hétvégi napokon közlekednek a két település között: mind Sopronból, mind pedig Neusiedl am See-ből (Nezsider) két-két vonat indul naponta.

Az első vonat 2024. április 13-án 9.08-kor indult el Sopron állomásról, a járatok augusztus 25-ig közlekednek szombaton és vasárnap. A vasúttársaság úgy állította össze a menetrendet, hogy optimális csatlakozási lehetőséget biztosít a Fertő-táj vonatokra a Győr (Budapest), illetve a Szombathely (Szentgotthárd) felől érkező turistáknak is.

Kerékpárral a vasúton a Fertő felé. Ideális megoldás.
GYSEV Zrt.

A vonatok indításával a vasúttársaság célja, hogy minél több turista vonattal, azaz maximálisan környezetbarát módon közlekedve keresse fel a 2001 óta UNESCO Világörökségi címmel rendelkező Fertő-tájat. A vonatok kerékpárszállításra is alkalmasak, így további kiemelt cél, hogy még inkább fellendüljön a tó magyar és osztrák oldalán futó kerékpárutak forgalma.

A Fertő-táj vonatok esetében kényelmes, klimatizált, alacsonypadlós szerelvényen lehet utazni, aminek köszönhetően kerékpárral is könnyű a fel- és leszállás.

A járatokat az ingyenes kerékpárszállítást is biztosító Fertő-táj felfedező jegy vásárlásával lehet igénybe venni, mely az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

Sopron-Fertőszentmiklós-Pamhagen-Neusiedl am See viszonylaton közlekedő Fertő-táj vonatokon történő utazás Pamhagen-Neusiedl am See között tetszőleges fel- és leszállás, rugalmas közlekedés. Díjmentes kerékpárszállítás Sopron-Neusiedl am See viszonylaton.

A Fertő-táj felfedező jegyet rendkívül kedvező áron kínálja a vasúttársaság, a 24 órás felnőtt jegy 6 euróba, míg a gyermekek esetében (6-15 év) 3 euróba kerül. A járatok szombati és vasárnapi napokon Sopronból 9.08-kor és 15.08-kor, míg Neusiedl am See-ből 11.33-kor és 17.33-kor indulnak.

A Fertő-táj vonatokhoz alkalmi, kedvezményes Fertő-táj csatlakozó jegyet kínál a vasúttársaság. Az utazási kedvezmény bármely belföldi induló állomásról a Fertő-táj vonatokra történő átszállás esetén vehető igénybe, mellyel az utazás hazaútban díjmentes.

A Fertő-táj vonatokról további információk, részletes menetrend itt érhető el.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek