Deutsch Tamással vitázna a Kutyapárt a marihuána legalizálásáról

A harmadik meghívott fél Mikulás Peksa, a cseh Kalózpárt európai parlamenti képviselője, aki a marihuána legalizációja mellett foglal állást.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt évek óta házigazdája és szervezője az április 20-án megtartott Million Marijuana March demonstrációnak, amit világszerte megrendeznek - írja az Index .

„Ez nem pártrendezvény, de amíg nincs, aki meg tudja/meri szervezni itthon, addig csináljuk mi, ha már a többi párt gyáva hozzányúlni a kérdéshez” – áll a hivatalos esemény leírásában.

A Kutyapárt szerint az okos drogpolitika még mindig hírből sem ismert hazánkban, az ellátórendszer csődje, az ún. biodrogok térhódítása, az orvosi marihuána szabályozás ellentmondásai, a kender növény démonizálása, a szakmai szervezetek ellehetetlenítése és a képmutató drogtörvény mind zavarnak minket – írják. Mindehhez pedig egy újabb nagy dobást is csatoltak, hiszen drogpolitikai vitára hívták Deutsch Tamást, a Fidesz EP-listavezetőjét.

„Tisztelt Deutsch Tamás! Tisztelt Képviselő Úr! Mint a Fidesz EP-listavezetőjét vitára hívom önt 2024. április 20-ára, 14 órai kezdéssel” – kezdi Le Marietta, a Kétfarkú listavezetője a sajtóközleményben.

A nyílt vita témája az európai uniós drogpolitika és a marihuána EU-s országokban is egyre gyakoribb legalizációja vagy dekriminalizációja – emelik ki a lényeget. A harmadik meghívott fél Mikulás Peksa, a cseh Kalózpárt európai parlamenti képviselője, aki a marihuána legalizációja mellett foglal állást.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek