Egyre rosszabb Karsai Dániel állapota – már alig tud beszélni

Jelenleg gyomorszondán keresztül kap táplálékot.

Karsai Dániel, az alkotmányjogász, aki egy ritka bénulásos betegséggel küzd és az eutanázia legalizálásáért harcol, egy videót tett közzé a mesterséges táplálásáról.

A felvételen látható, hogy Karsai Dániel, aki ágyhoz kötött és mozgásképtelen, már nem tud önállóan enni, és a nyelés is nehézséget okoz számára - írja az Index .

Karsai Dániel
Facebook/Karsai Dániel

Karsai az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű betegségben szenved, amelyet a közismert fizikus, Stephen Hawking is megélt. Ez a kór az izomműködést irányító idegsejtek pusztulását eredményezi, de nem befolyásolja a mentális funkciókat, így a betegek teljes bénulásukat éber tudatállapotban élik meg.

Az alkotmányjogász úgy véli, hogy az ALS megalázó betegség, melynek végső szakaszában a betegek vegetatív állapotban élnek, minden tudatos aktivitás és kommunikációs képesség nélkül.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek