Ma kezdődik Donald Trump első büntetőpere

Ha bűnösnek találják, négy évet kaphat.

Hiába Donald Trump számos halogatási kísérlete, a volt amerikai elnök első büntetőtárgyalása megkezdődik a négy közül New Yorkban. Az eljárás várhatóan másfél hónapig is eltarthat, így a republikánus politikus hetekig nem fog tudni személyesen kampányolni riválisa, a demokrata Joe Biden ellenében, hiszen az exelnöknek a tárgyalás egésze alatt jelen kell lennie, - írta a Portfolio.

A manhattani kerületi ügyész Trump ellen 34 pontban emelt vádat üzleti csalás és kampányfinanszírozási szabályok megszegése miatt. A felnőttfilmes Stormy Daniels nevével fémjelzett ügyben azzal vádolják Trumpot, hogy jogi kiadásként papírozta le azt a 130 ezer dollárt, amit a 2016-os választások előtt állítólag azért fizetett Danielsnek, hogy a nő titokban tartsa viszonyukat. Ugyanebből a megfontolásból Trump ügyvédje, Michael Cohen további 150 ezer dollárt intézett egy másik nőnek szintén titoktartásért cserébe, Cohen maga pedig mindezért 420 ezer dollárt kapott Trumptól több összegbeen.

Trump akár négy év börtönt kaphat, azonban a büntetlen előélete következtében könnyen megúszhatja a letöltendő szabadságvesztést.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek