Csalás miatt nyomoz a CÖF ellen a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a Civil Összefogás Fórum (CÖF) óriásplakátjait kezelő vállalat ellen.

A DK képviselője, Vadai Ágnes korábban érdeklődött a legfőbb ügyésznél, hogy az egyébként veszteséges "Kövess minket 2022 Kft." nevű cég hogyan finanszírozhatott több mint egymilliárd forint értékű plakátkampányt.

A cég, amely a Fideszhez köthető, jelentős összeget költött egy olyan kampányra, amely az ellenzéki politikusokat "Háborúpártiak" felirattal ábrázolta, miközben a vállalat 300 millió forintos veszteséggel zárta az első két évét - írja a Telex .

A legfőbb ügyész Vadai kérdését feljelentésként kezelte, és a NAV-hoz továbbította kivizsgálásra. A NAV október 20-án hivatalosan is elindította a nyomozást.

Az ügy még a felderítési szakaszban van, így az ügyészség jelenleg csak felügyeleti jogkörrel rendelkezik, és további részleteket nem közölhetnek.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek